Kind in Kracht kindercoach

Wie ben ik?

Petra Verwer

“Ik waardeer de puurheid van het kind”

Samen met mijn vriend en 2 zonen woon ik in Marknesse. Vanaf het moment dat ik als kind oud genoeg was om bij de kleutergym te helpen was ik daar elke woensdagmiddag te vinden. Ik vond het heerlijk om de kinderen te helpen bij de oefeningen.Voor mij was het dan ook een logische keuze om sociaal pedagogisch werk te gaan volgen.

Jaren werkte ik met heel veel plezier in de kinderopvang. Ik genoot van de puurheid en eerlijkheid van de kinderen. En met regelmaat werd ik geraakt door gedragingen van kinderen wat wij volwassenen ‘’vervelend’’ noemen. Ik kon mij namelijk niet voorstellen dat zij bepaalde gedragingen expres deden om ons dwars te zitten.

Op een gegeven moment gingen onze kinderen naar school. Er veranderde iets in het gedrag van een van onze kinderen. De stempel ‘’vervelend’’ kwam steeds dichterbij. Ik zag het ineens, hij gedroeg zich zo omdat zijn behoefte niet gezien en vervuld werd. Het was voor hem een schreeuw om aandacht. Hij wilde gezien worden.Dit was het moment voor mij om een opleiding te gaan volgend. Mijn missie: kinderen weer laten zien wie ze diep van binnen zijn. Want als je bijvoorbeeld prestatiedruk voelt en daar niets mee kan, hoe kan je dan goed functioneren/ presteren? Deze opleiding vond ik bij Tori. En dat maakte dat ik mijn eigen kindercoachpraktijk Kind in Kracht startte.

Door op een positieve kijk naar kinderen te kijken, zie, hoor en begrijp ik hen. Ik laat ze hun eigen kwaliteiten zien en voelen, zodat ze weer in hun eigen kracht staan. De kracht die altijd al in hen heeft gezeten, maar niet gezien werd.

Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact met mij op!